Menu
Inschrijven

Praktische informatie

Ondernemerschap voor ruimtelijk ontwerpers duurt vijf maanden. In die tijd kom je twaalf keer op vrijdagmiddag naar Arnhem voor colleges, coaching en workshops. De startdatum voor de volgende opleiding is nog niet gepland.

Investering

De kosten voor inschrijven, colleges, catering (lunches en koffie en thee) bedragen € 2150. Als je voor een partner een werkopdracht uitvoert betaalt dat bedrijf daar ruim 40 procent van: € 850. Je hoeft niet per se een werkopdracht te doen, maar dan betaal je het hele bedrag. 

Werk je kortom samen met een van onze partners, dan blijft voor jou een investering van € 1300 plus de aanschaf van het lesmateriaal – het boek Business Model Generatie. Alle tarieven zijn exclusief btw.

Inschrijven

Bijeenkomsten

De opleiding is bij Wiegerinck architectuur en stedenbouw, Eusebiusbuitensingel 80 in Arnhem. We komen steeds op vrijdag bij elkaar van 12 tot 17 uur. Voor een lunch, koffie en thee wordt gezorgd.
Download overzicht 2017 / 2019 ROUTEBESCHRIJVING

Vergoedingen

De Belastingdienst vergoedt een deel van je investering. Dit zijn de voorwaarden voor aftrek studiekosten op de website van de belastingdienst. 

De cao voor architectenbureaus schrijft verder een persoonlijk urenbudget voor iedere medewerker voor. Dit geld kun je besteden aan een opleiding als deze.

Toelating

Om toegelaten te worden tot Ondernemerschap voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je hebt een bachelor of master als architect, landschapsarchitect, interieurarchitect, stedenbouwkundige of bouwkundige.
  • Je bent gemotiveerd en bereid gedurende een half jaar een deel van je tijd te besteden aan de opleiding. (Als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, selecteren we op basis van je motivatie.)


Veelgestelde vragen

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding staat open voor alle architecten, landschapsarchitecten, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen en bouwkundigen, zowel zelfstandig werkend als in loondienst. Er zijn minimaal 10, maximaal 18 deelnemers.

Hoe ziet het examen eruit?

Ondernemerschap rond je af in een slotbijeenkomst waarin je de resultaten van beide pijlers presenteert aan medestudenten, docenten en partners. Externe ontwerpers beoordelen de pijler Visie & plan, de partners de pijler Partners & praktijk. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

Hoeveel tijd heb ik nodig?

De totale tijdsbesteding is 6 tot 8 uur per week, inclusief bijeenkomsten en huiswerk en de 40 uur voor de werkopdracht.

Hoe ziet de werkopdracht eruit?

Met welke vraag je aan de slag gaat, bepaal je zelf in overleg met het partnerbedrijf. Werkopdrachten zijn bedrijfsmatig van aard, je gaat niets ontwerpen.

Voorbeelden:

• Op welke manier betrekken we alle stakeholders bij de nieuwbouwplannen?

• Welke concurrenten heb ik als aannemer bij het ontwikkelen van conceptwoningen?

• Welke factoren bepalen of een grootscheepse verbouwing haalbaar is?

Aan welk bedrijf word ik gekoppeld?

Helemaal aan het begin, nog vóór de colleges van start gaan, presenteren partners en studenten zich aan elkaar tijdens een matchingbijeenkomst. Ze pitchen hun werkopdracht en jij wat je zou willen doen. Het moet van beide kanten klikken. Je bepaalt welke werkopdracht je uitvoert en ook hoe je de werkopdracht uitvoert: wekelijks een paar uur, of meer geconcentreerd in een kortere periode.

Is de werkopdracht verplicht?

Nee, dat is ie niet. Het zou alleen een gemiste kans zijn als je besluit geen werkopdracht te doen. Die levert je namelijk ongelofelijk veel praktijkervaring op, een uitstekend netwerk en een prijsvoordeel van ongeveer 40 procent,

Geeft de opleiding mij een baangarantie?

Die garantie kunnen we je niet geven. We zien wel dat bijna alle alumni veel profijt hebben van de opleiding in hun carrière. Neem contact op, we geven je graag wat voorbeelden.

Partners

Ondernemerschap voor ruimtelijk ontwerpers bouwt op de expertise en inzet van ruim 25 partners - meer dus dan het aantal deelnemers. Dat betekent dat je keus hebt. De partners betalen mee aan je opleiding en een matchingbijeenkomst bepaalt wie met wie aan de slag gaat.